Predstavitev soseske


Zagotavljamo varen nakup novih, kakovostnih stanovanj v skrbno zasnovani soseski, obdani z naravo, ki je prijazna do vseh generacij - Zeleni gaj na Brdu.


Življenje v novi urbani soseski

Na lokaciji nekdanje Opekarne na Vrhovcih v Ljubljani je podobo dobila nova urbana soseska Zeleni gaj na Brdu, ki s pridom izkorišča vse prednosti mesta, a hkrati ponuja varen dom v objemu narave. Nahaja se nedaleč stran od avtocestnega priključka Brdo, do centra Ljubljane pa omogoča lep sprehod ali kratko vožnjo z mestnim avtobusom ali kolesom.

Glavno vodilo pri izgradnji soseske je bilo doseči čim višjo kakovost bivanja. Sosesko tako zaznamujejo nizki objekti iz visokokakovostnih materialov ter funkcionalna in moderna zasnova stanovanj različnih velikosti, ki posamezniku dopušča možnost spreminjanja in prilagajanja lastnim željam in potrebam. Soseska je prijazna do vseh starostnih skupin in je namenjena tudi medgeneracijskemu povezovanju, zunanja okolica pa je urejena za sproščeno preživljanje prostega časa v naravi. Naselje je prepleteno s številnimi pešpotmi, ob katerih se nahajajo otroška igrišča, prostori za druženje, pa tudi urejeno košarkarsko in nogometno igrišče. Za umirjen razgled je tu še majhen bajer z leseno brvjo in bogate zasaditve lokalnega in sadnega drevja ter okrasnega rastlinja.

Želite sodelovati pri razpisu?

Dokumenti razpisa Oddaja vloge